čtvrtek 15. prosince 2011

Hračky za skoro dvě kačky II.

Tentokrát kreativní sada pro výrobu svícnů (nebo dekoračních skleniček).

Potřeba jsou barevné křídy a sůl, struhadlo, uzavíratelné krabičky nebo skleničky, nějaká sklenička (ta poslouží jako svícen), čajová svíčka, lžička, špejle.

Sadu zvládne vyrobit i předškolák pro kamaráda (u nás teda pro kamarádku).

Sůl rozdělíte do krabiček (použila jsem schované plastové krabičky, do kterých se v obchodě prodává pomazánka nebo saláty). Křídy nastrouháte najemno na struhadle, vždy jen jednu barvu. Nastrouhanou křídu přisypete k soli a důkladně promícháte. Postup opakujete pro ostatní barvy. Na naši sadu jsme spotřebovali kilo soli (3,90) a vždy půlku křídy (krabička kříd - 6 barev stála 19,90). Lze použít i zbytky starých kříd.

Přibalíme svícínek (v našem případě skleničku od nějaké staré vyhořelé svíčky), čajovou svíčku, lžičku, špejli a návod.

Do skleničky se sype po vrstvách barevná sůl, potom se po stěnách v určitých vzdálenostech zasouvá špejle. Nahoru se umístí svíčka. Podobná kreativní sada se prodává pro děti od 6 let, ale zvládají to s přehledem i daleko mladší děti. U našich dětí má barevná sůl vždy úspěch (dělali jsme už několikrát), Jáchym strašně rád vyrábí i přímo sůl (soli v sadě na obrázku vytvářel všechny on), Beatka si procvičuje manipulaci se lžičkou při nasypávání. Tak doufám, že to bude mít úspěch i u kamarádky.

Ještě jsme vyrobili krabici - krabici od bot jsme polepili natrhanými kousky papíru ze starého časopisu a naaplikovali ubrousek s motivem vánočních medvídků.


Žádné komentáře:

Okomentovat