úterý 7. září 2010

6.9.2010

Ve školce u B. se dneska fotili (používají fotografie dětí při raním kruhu), Beatce se to prý moc líbilo a chtělo se fotit pořád dokola. A taky byla pochválena, že používala VOKS (měla ho dnes ve školce poprvé) a pěkně jedla oběd - bodejť, měli buchtičky s krémem. Jinak opět nechtěla ze školky jít domů :-).

Odpoledne jsme dali do pořádku auto, povezu Jáchymka s dědou, babičkou, neteří a synovcem na letiště, tak ať nesedí v té spoustě drobečků. Jáchym jezdil na kole a potom jsem ho odchytla, jak na silnici před domem od sousedů (ob dům) maluje křídama. Křídy si půjčoval od kamaráda. Překvapení první, že vůbec maluje a překvapení druhé, že dokonce maluje postavu. A překvapení třetí, že ta jeho postava měla hlavu (i vlasy, oči, nos a pusu, jen uši chyběly), krk, tělo, ruce (sice jen čárové, ale s pěti prsty) a nohy s botama. Vzhledem k tomu, že Jáchym veeelmi nerad maluje, to je moc pěkný výtvor. Akorát paní domu se výtvor asi nelíbil, protože ho pak umyla a vydrhla :-( Jáchymkovi jsem pak vysvětlila, že má příště malovat před naším domem - já mu tam to jeho dílo nechám.


2 komentáře:

  1. Jáchymkovi se paňák povedl. Nechápu, co sousedce vadilo, že ho smyla...

    OdpovědětVymazat
  2. Ona tahle sousedka je taková zvláštní - asi nikdy jsem ji za těch skoro pět let neviděla usmát, vždycky jenom hartusí, řekla bych taková permanentně nas...á :-( Ale člověk "pod pokličku" nevidí, téměř nic o ní nevím, možná má taky svoje trápení.

    OdpovědětVymazat