čtvrtek 30. prosince 2010

20.12.2010

U Beatky ve třídě ve školce jsme dnes měli pečení vánočního cukroví. Hodně dětí je nemocných, takže se nás moc nesešlo. Beatka během příprav dostala hlad a byla dost neklidná a rozhodně nehodlala pomáhat, takže jsme vykrojily jen pár kousků a pak jsme to vzdaly a šly na svačinku. Cukroví se povedlo (jen poslední plech byl trošku tmavší, ale ještě poživatelný :-)) a ve třídě jsme si ho potom společně u čaje a kávy snědli. Beatka si pak nekompromisně vyžádala raní kroužek, tak jsme si poslechli pohádku o Perníkové chaloupce a společně zazpívali a "zatančili" pár písniček.

Aktivita na doma byla příprava visaček na dárky (Ježíšekovi jsme je nechali za oknem). Jsou dělané pomocí otisků vykrajovátek na víka z polystyrenových krabiček nebo tácků (co jsou na nich balené třeba salámy nebo sýry). Zatlačíte do nich vykrajovátko, natřete barvou a přiložíte a přitlačíte papír. Rychlé, jednoduché :-)
Jáchym potom ještě nakreslil na plátno obrázek pro babičku k narozeninám. Příjde mi, že barvama kreslí mnohem lépe než pastelkami nebo fixami. Navíc měl pocit důležitosti, že kreslí na malířské plátno (tyhle plátna se mi podařilo koupit v nějakém výpodeji za nějakých 25 Kč).
A nezbytné krabičky :-o, tyhle jsou na dárky pro Jáchymkovy učitelky.


Žádné komentáře:

Okomentovat