středa 16. června 2010

Školka

Dnes měla Beatka "návštěvní den" ve školce, kterou bude od září navštěvovat - MŠ Speciální v Novém Jičíně.
Na začátku nás čekalo překvapení. Na nedalekém parkovišti se utábořili kolotočáři a tety ze školky pro děti domluvily povožení na koníčkovém kolotoči a malém řetízáku. Pro některé děti to asi bylo i první potočení v životě na opravdovském kolotoči - s vozíčkáři a kočárkáři si sedly samy do různých autíček na koníčkovém. Děti byly ohromně nadšené, tety byly nadšené, že děti jsou nadšené...
Další, a pro mne velmi milé, překvapení bylo, že všechny tety, se kterými se Beatka viděla při své první návštěvě, si ji pamatovaly a každá ji oslovila a pozdravila.
Potom jsme se přemístili zpět do školky a do třídy. Nevím, jak se to označuje u nás, v angličtině by se to označilo jako "circle time". Děti pozdravil kašpárek, řekly a ukázaly si, co je za den (středa), pro ten den byla daná barva modrá, číslo tři (počítali se tři motýlci) a v prstíkové říkance "bába". Zazpívali si písničky a nějaké pohybové říkanky. Každé dítě vybíralo z fotek, pokud dítě (nebo teta) byla ve školce přítomna, tak její fotka byla "posazena do vláčku". Děti už potom byly unavené - kolotočování trochu nabouralo běžný denní režim. A my jsme se s Beatkou rozloučily.

Celkově tam byla úžasná atmosféra a já jsem koukala, co některé děti dokážou. Tak snad něco z toho naučí i Beatku. Pokud to bude probíhat ve stejném duchu, tak se na Beatčina školková léta těším.

Tak a 1.září v osm hodin to vypukne:-)

3 komentáře:

  1. Vypadá to tam fakt dobře, podle toho, jak to popisuješ.
    Takhle to teda v té "naší" vůbec neprobíhalo.

    Moc vám přeju, aby se Beátce líbilo a aby to tam bylo stále tak úžasné jako dnes!

    OdpovědětVymazat
  2. Taky se mi zdá, že budete mít se školkou štěstí:-) Přeju, ať je tam Beatka moc spokojená:-)

    OdpovědětVymazat
  3. Holky dík. Já věřím, že budeme spokojené obě :-)

    OdpovědětVymazat